2016-04-14 14:39Bloggpost

Ödmjukt om utbrändhet

null

Den 13 april höll Säljarnas återigen ett frukostseminarium i Malmö. Denna gång var det entreprenören Emanuel Nilsson som föreläste om hur han efter sin utbrändhet lärde sig att hitta vägar för att prestera och samtidigt må bra.

I ett samhälle där det ställs allt högre krav har också stress och utbrändhet blivit ett allt större problem. Emanuel Nilssons föreläsning engagerar och fungerar samtidigt som en varning för vad press och krav kan ställa till med.

– Jag tycker detta var mycket bra. Det finns ett slags tabu kring stress och utbrändhet och föreläsningar som denna gör att man vågar börja prata om det, säger Jan Nihlén, ordförande för Säljarnas avdelning Skåne-Blekinge.

Emanuel Nilsson pratade om det tunga ämnet med både humor och ödmjukhet. Han berättade om sin väg mot utbrändhet, hur hans liv förändrades och framför allt hur han hanterar stress i dag. Historien fångade snabbt åhörarnas intresse. Det var svårt att inte bli berörd.

I samband med föreläsningen anordnades även en frukost där det fanns möjlighet att prata med andra besökare. På plats fanns också en representant från Säljarnas a-kassa för att informera och prata med både medlemmar och ickemedlemmar.


Om Säljarnas

Att vara säljare är världens bästa jobb. I alla fall om du frågar oss. Friheten, utmaningen och den individuella prestationen är några av de ingredienser som gör vårt yrke så speciellt. Det är också därför Säljarnas valt att gå sin egen väg. Vi är något så ovanligt som ett fackförbund som lägger huvudfokus på individen. Vi är alltså mindre intresserade av att som grupp söka konfrontation med en motpart, utan satsar mer på att aktivt hjälpa och utveckla dig i ditt jobb som säljare. Vi kan din vardag Vi vänder oss uteslutande till dig som arbetar med försäljning och marknadsföring. Vi vet hur din vardag ser ut och är specialister på de villkor och avtal som gäller för just dig. Därför kan vi snabbt sätta oss in i din arbetssituation när du vill ha råd eller hjälp och ge dig det stöd och den trygghet du behöver – oavsett om du är anställd eller egenföretagare.