2016-11-01 10:15Nyheter

Göteborg får åter en egen lokalavdelning

null

För tre år sedan slogs Säljarnas avdelningar Göteborg och Borås samman och bildade avdelning Väst med huvudsäte i Borås. Nu är det dags för en uppdelning igen.

Petra Persson, tidigare ledamot i avdelning Väst, leder den arbetsgrupp som förbereder den nygamla Göteborgsavdelningen som kommer att återuppstå efter årsskiftet.

– Tanken med sammanslagningen – att skapa en större och starkare avdelning – var god, men vi saknar närvaron i Göteborg, där många av våra medlemmar faktiskt bor och arbetar, säger hon.

Petra Persson bor själv i Kungsbacka och jobbar i Göteborg.

– Jag säljer cad-program och andra former av dataprogram som byggbranschen använder. Det är en väldigt komplex bransch, och jag säljer mycket via kontakter. Det är en bra väg för mig att få affärer.

Just nätverk och kontakter är något jag tror vi kan bidra med. Det är många utesäljare som jobbar ensamma, och att få nya affärskontakter är inte alltid helt enkelt. Om vi skapar bra mötesplatser för våra medlemmar kan vi hjälpa varandra med tips och idéer. Jag tror att många skulle vara intresserade av det.

Den första aktivitet som planeras är en after work senare i höst.

– Vi tänker bjuda in en intressant föreläsare, och samtidigt höra med medlemmarna vad de vill få ut av sitt medlemskap, vad de saknar i dag, och vad de vill att vi ska vi göra i Göteborg.

Själv tycker Petra Persson att frukostseminarier är ett vinnande koncept.

– De flesta kan komma loss ett par timmar för att gå på ett frukostseminarium. Kvällsaktiviteter är svårare att få folk att gå på. Men om vi erbjuder något som är tillräckligt bra kanske man tar sig den tiden. Det ska vara tillfällen man inte vill missa helt enkelt.

De medlemmar som i dag tillhör avdelning Väst kommer alltså efter årsskiftet i stället tillhöra antingen avdelning Borås eller Göteborg. Alla berörda medlemmar kommer att få personlig information om det.


Om Säljarnas

Att vara säljare är världens bästa jobb. I alla fall om du frågar oss. Friheten, utmaningen och den individuella prestationen är några av de ingredienser som gör vårt yrke så speciellt. Det är också därför Säljarnas valt att gå sin egen väg. Vi är något så ovanligt som ett fackförbund som lägger huvudfokus på individen. Vi är alltså mindre intresserade av att som grupp söka konfrontation med en motpart, utan satsar mer på att aktivt hjälpa och utveckla dig i ditt jobb som säljare. Vi kan din vardag Vi vänder oss uteslutande till dig som arbetar med försäljning och marknadsföring. Vi vet hur din vardag ser ut och är specialister på de villkor och avtal som gäller för just dig. Därför kan vi snabbt sätta oss in i din arbetssituation när du vill ha råd eller hjälp och ge dig det stöd och den trygghet du behöver – oavsett om du är anställd eller egenföretagare.