2021-06-01 12:34Nyheter

Membrain rekryterar tillbaka Sebastian Karlsson

Sedan två månader tillbaka har Membrain utsett Sebastian Karlsson till Revenue Growth Engineer. Sebastians roll är framtagen för att hjälpa det växande säljteamet och underlätta för säljare genom att ta fram strategier och underlag för att lyckas med tillväxtmålen.

 

- Vi växer så det knakar och det gäller att vårt säljteam oavsett vart dem befinner sig har rätt verktyg och resurser för att kunna lyckas med försäljningen, berättar Sebastian Karlsson.

 

Membrain erbjuder ett CRM-system med verktyg för att hjälpa säljare från ax till limpa i sina säljprocesser; samtidigt som det ger rätt underlag för ledningen att coacha och fatta korrekt beslut.

 

Sebastians resa började på Luleå tekniska universitet där han studerade till civilingenjör inom industriell ekonomi. Det var när han skulle skriva sitt exjobb han valde att skriva om komplex försäljning inom business to business. Efter att ha läst hundratals artiklar och böcker valde han att gå djupare in på varför företag tappar affärer. Det var då han stötte på George Brontén, VD och grundare av Membrain. George hade delat en artikel om hur bolag kan effektivisera sin försäljning med hjälp av säljprocesser.

 

- Vi lärde känna varandra så pass väl att jag tog anställning på Membrain 2018 och jag började hjälpa bolag med att få in säljprocesser i deras dagliga säljarbete, säger Sebastian Karlsson.

 

Under ett år jobbade Sebastian lite närmare med en av säljutbildarna på Lion Competence.

Med bland annat en 7-stegsmodell för att få företagssäljare att topprestera; där han lärde sig vad som krävs för att bolag skall lyckas med att implementera nya vinnanade säljbeteenden; tills han fick erbjudandet med sin nya roll. 

 

Tillbaka på Membrain kommer Sebastian jobba nära med samarbetspartners som är säljutbildare för att skapa en länk mellan nya beteenden och med Membrain som kan ta till vara på dessa för att hjälpa säljare och säljledare.

 

- Framåt är mitt största fokus att se till att vi har rätt grundplatta att stå på för att kunna för att underlätta tillväxt. Vårt säljteam växer just nu och vi är i full gång med rekrytering, säger Sebastian, som något han ser fram emot.


Om Säljarnas

Att vara säljare är världens bästa jobb. I alla fall om du frågar oss. Friheten, utmaningen och den individuella prestationen är några av de ingredienser som gör vårt yrke så speciellt. Det är också därför Säljarnas valt att gå sin egen väg. Vi är något så ovanligt som ett fackförbund som lägger huvudfokus på individen. Vi är alltså mindre intresserade av att som grupp söka konfrontation med en motpart, utan satsar mer på att aktivt hjälpa och utveckla dig i ditt jobb som säljare. Vi kan din vardag Vi vänder oss uteslutande till dig som arbetar med försäljning och marknadsföring. Vi vet hur din vardag ser ut och är specialister på de villkor och avtal som gäller för just dig. Därför kan vi snabbt sätta oss in i din arbetssituation när du vill ha råd eller hjälp och ge dig det stöd och den trygghet du behöver – oavsett om du är anställd eller egenföretagare.