2021-06-01 12:40Nyheter

Studenten Oliver Tilly fick jobb innan examen

Oliver Tilly är 27 år och har en arbetslivserfarenhet på åtta år då han tidigare arbetat som elektriker samt inom industrin. Han valde hösten 2019 att byta riktning i karriären genom att utbilda sig till säljare inom B2B med inriktning Account Manager på Stockholm School of Business.

- Det är en väldigt bred och heltäckande utbildning, där vi får grundkunskaper inom försäljning mot företag i kombination med bland annat marknadsföring, affärsekonomi och affärsjuridik, berättar Oliver Tilly.

Det som lockade Oliver till att välja YH-utbildning var utbudet av kurser samt praktiktillfällen som skulle komma att vara både intressanta och användbara direkt efter examen in i arbetslivet.

- Vid sidan av mitt jobb tidigare inom industrin arbetade jag för ett tyskt bolag med direkthandel, jag var kontakten mellan produkt och kund utan några mellanhänder. Det var där mitt intresse för sälj startade. Jag gick bland annat kurser inom smink för att förstå mig på produkten och kundens behov för att kunna tillgodose den, berättar Oliver Tilly.

Oliver kände sig redo för nästa steg inom sälj och ville rikta sig till större kunder så som företag. Därför passade utbildningen på Stockholm School of Business honom perfekt.

Som avslutning i utbildningen är det praktik på schemat, något som Oliver har valt att utföra på Talentech, som erbjuder molnbaserade HR-lösningar för hela medarbetarlivscykeln. Lyckligt nog har han även blivit erbjuden anställning som Sales development representative på samma företag efter examen.

I samband med sitt nya jobb såg han till att studera 2021 års lönestatistik i lönebarometern framtagen av Säljarnas Riksförbund för att få grepp om hur det såg ut i hans nya bransch.

- För mig som kommer ifrån en helt annan typ av bransch innan var det in princip omöjligt att veta vad jag ska ha i lön. Därför var lönestatistiken till hjälp för att få en överblick över hur det kan se ut, säger Oliver Tilly.

Oliver är just nu studentmedlem hos Säljarnas och gick med efter ett besök av två representanter på hans skola Stockholm School of Business. Då han tidigare varit förtroendevald inom Pappersindustriarbetarförbundet är fackförbund inget nytt.

- Något jag tycker är väldigt viktigt är att skapa sig så mycket trygghet som möjligt både i sin anställning och privat ifall någonting oförutsägbart händer, som exempelvis HELP försäkringen med privatjuridisk rådgivning.

I sin nya roll på Talentech ser Oliver fram emot nya utmaningar i ett växande företag inom Saas-industrin. Han ser också möjligheter till att snabbt lära sig och utvecklas inom sin roll, som bland annat innefattar att vara första kontakten ut till nykund. Detta i kombination med ansvar för försäljning av medarbetarundersökningsverktyget Weekli. - Som Oliver tidigare har arbetat med.


Om Säljarnas

Att vara säljare är världens bästa jobb. I alla fall om du frågar oss. Friheten, utmaningen och den individuella prestationen är några av de ingredienser som gör vårt yrke så speciellt. Det är också därför Säljarnas valt att gå sin egen väg. Vi är något så ovanligt som ett fackförbund som lägger huvudfokus på individen. Vi är alltså mindre intresserade av att som grupp söka konfrontation med en motpart, utan satsar mer på att aktivt hjälpa och utveckla dig i ditt jobb som säljare. Vi kan din vardag Vi vänder oss uteslutande till dig som arbetar med försäljning och marknadsföring. Vi vet hur din vardag ser ut och är specialister på de villkor och avtal som gäller för just dig. Därför kan vi snabbt sätta oss in i din arbetssituation när du vill ha råd eller hjälp och ge dig det stöd och den trygghet du behöver – oavsett om du är anställd eller egenföretagare.