2021-06-01 12:48Nyheter

Studenten Tora går från retail ut i läkemedelsbranschen

Tora Gustafsson är 26 år gammal och har en 5 års bakgrund inom retail.

Där hon bland annat varit med och startat upp en helt ny butik samt hoppat in som butikschef med personalansvar och agerat säljcoach.

 

Tora brinner för säljyrket och efter att ha tagit flera titlar som bästa säljare inom koncernen ville hon ta det till nästa nivå. Därför valde hon att ansöka till YH-utbildningen ”Säljare B2B inriktning Account Manager vid Stockholm School of Business.

 

Kursen internationell försäljning är en del av programmet som Tora tycker är extra intressant då hon vill jobba internationellt i framtiden. En annan del av utbildningen är LIA som Tora har spenderat på Läkemedelsföretaget Bluefish Pharmaceuticals.

 

 Vid sidan praktiken har Tora även läst medicinska grundutbildningen LIF via Läkemedelsakademin som hon kommer fortsätta med framöver efter examen.

-     Då jag inte har någon erfarenhet sen tidigare vill jag öka min kunskap om branschen. Det är inte alltid att det krävs men det är meriterande för framtiden, säger Tora Gustafsson.

 

Tora är studentmedlem hos Säljarnas och gick med efter ett besök av två representanter på hennes skola. Hon tycker det känns tryggt att vara medlem om något händer och att det då finns möjlighet till juridisk rådgivning. Hon brukar även ta del av säljutbildningarna med Leonardo Johansson för att ständigt utveckla sig utanför studierna. Hon menar på att det inte finns något att förlora som studentmedlem då det är gratis medlemskap under studieperioden.

 

-     En gång när jag sökte jobb på ett företag var jag lite osäker på anställningsavtalet. Då skickade jag in det via avtalskollen och fick hjälp av juristerna att granska avtalet åt mig. Jag är glad att jag gjorde det då det fanns en hel del jag kunde fråga min chef om som hade kunnat ställa till det för mig annars längre fram.

 

Hennes mål efter examen från Stockholm School of Business är att jobba inom läkemedelsbranschen. En bransch som inte är helt främmande för Tora.

-     Inom familjen har vi flera som är verksamma inom läkemedelsbranschen, både sjuksköterskor och säljare. Det har gett mig inspiration till att våga satsa på en egen karriär, berättar Tora Gustafsson.

 

 


Om Säljarnas

Att vara säljare är världens bästa jobb. I alla fall om du frågar oss. Friheten, utmaningen och den individuella prestationen är några av de ingredienser som gör vårt yrke så speciellt. Det är också därför Säljarnas valt att gå sin egen väg. Vi är något så ovanligt som ett fackförbund som lägger huvudfokus på individen. Vi är alltså mindre intresserade av att som grupp söka konfrontation med en motpart, utan satsar mer på att aktivt hjälpa och utveckla dig i ditt jobb som säljare. Vi kan din vardag Vi vänder oss uteslutande till dig som arbetar med försäljning och marknadsföring. Vi vet hur din vardag ser ut och är specialister på de villkor och avtal som gäller för just dig. Därför kan vi snabbt sätta oss in i din arbetssituation när du vill ha råd eller hjälp och ge dig det stöd och den trygghet du behöver – oavsett om du är anställd eller egenföretagare.