2014-04-14 12:35Pressmeddelande

Årets Säljare 2014 gör din taxiresa smidigare

null

Årets Säljare 2014 har utsetts av yrkesförbundet Säljarnas. I hård konkurrens gick utmärkelsen till Susanna Agg Eberstam på Taxi Stockholm.

Drygt 150 inbjudna gäster spenderade torsdagen på Scandic Hasselbacken i Stockholm med föreläsningar, mingel och prisutdelning på eventet Att sälja framgångsrikt i framtiden. Under tre intensiva timmar fick gästerna ta del av aktuella rön om förändringar i omvärlden och marknaden som påverkar säljkulturen, säljyrkets utveckling och hur man kan sälja i framtiden.

Kvällen kröntes med prisutdelning i Årets Säljare 2014. En utmärkelse som Säljarnas har lanserat i syfte att betona den enskilde säljarens betydelse för svenskt näringsliv och höja status för säljaryrket.

Till vinnare och därmed Årets Säljare 2014 utsågs Susanna Agg Eberstam, Key Account Manager New Business på Taxi Stockholm. Juryns motivering:

För ambition, drivkraft och professionalitet med utomordentlig förmåga att skapa nya kundlösningar i en föränderlig och konkurrensutsatt bransch. I kombination med en omfattande social kompetens och yrkesstolthet som vinner kundernas förtroende.

Susanna arbetar med att hitta nya företagskunder och samarbetspartners, och tillsammans med dem utveckla tjänster inom området persontransporter och budtjänster med taxi. Hon förvaltar och utvecklar även avtalen med några av Taxi Stockholms största kunder.

- Det känns som att ha vunnit en sportprestation och det är hedersamt att utmärkelsen kommer från ett anrikt förbund som Säljarnas. Jag är rörd och stolt! Mina kollegor säger att jag har en förmåga att tänka på detaljer i det jag gör. Själv tror jag också att mitt sätt att skapa goda relationer och vara insatt i kundens utmaningar är en bidragande faktor, säger Susanna Agg Eberstam.

- Jag är stolt över att arbeta i säljyrket. Jag hoppas att jag med detta pris och som kvinna kan inspirera andra att våga söka sig till ett så spännande yrke som säljare. Det händer mycket och vi står inför stora förändringar i säljrollen. För att vara steget före krävs lite extra ansträngning, och gör man det så har man ett fantastiskt roligt jobb, tillägger Susanna Agg Eberstam.

- Vi kunde inte ha fått en bättre Årets Säljare 2014. Susanna representerar verkligen allt positivt med säljaryrket. Förutom kompetens, vinnande personliga egenskaper och resultat, uppvisar hon en enorm glädje och stolthet över att arbeta som säljare. Det sistnämnda är något som vi strävar efter att fler säljare ska kunna känna, säger Lennart Svahn, förbundsordförande för Säljarnas.

På andra plats i Årets Säljare 2014 kom Cecilia Bang-Melchior, försäljningschef på Volvo Personbilar Sverige. Tredjepristagare blev Andreas Erikson, National Sales Director på inRiver.


Bakgrund Årets Säljare 2014

Varför anordnar Säljarnas Årets Säljare 2014?
Den som arbetar med försäljning betyder mycket för svenskt näringsliv. Utan säljare stannar Sverige. Det vill Säljarnas att så många som möjligt ska bli medvetna om. Därför lanserar Säljarnas utmärkelsen och arrangerar tävlingen i syfte att sätta yrket i rampljuset och flytta fram säljaryrkets position i samhället.

Vem blir Årets Säljare 2014?
Säljarnas letar efter någon som kan representera yrket på allra bästa sätt, främja teamwork och inspirera andra säljare i sitt arbete. Vinnaren har god erfarenhet inom säljområdet och har lyckats i sin säljkarriär. Personen har också förmågan att tänka kreativt även när det tar emot på marknaden samt vet hur man skapar goda relationer och bygger en god säljkultur i företagets organisation.

Hur går tävlingen till?
Under slutet av 2013 kunde alla intresserade anmäla sig och besvara ett antal frågor relaterade till försäljning och varför man ansåg sig kvalificerad till utmärkelsen. Sedan fick de tävlande möjlighet att samla Facebook-röster till sin kandidatur. Fem nominerade till finalen utsågs direkt baserat på antal Facebook-röster. De fem resterande nominerade valdes av Säljarnas baserat på deras tävlingssvar. Med hjälp av bland annat CV-granskning, referenstagning och intervjuer utser juryn, som består av Säljarnas förbundsstyrelse, sedan första-, andra- och tredjepristagaren.

Vad vinner Årets Säljare 2014?
Vinnaren av utmärkelsen får fritt disponera Årets Tjänstebil, Volvo V70, i sex månader.

Fakta om yrkesförbundet Säljarnas  

Säljarnas är ett politiskt oberoende yrkesförbund med fackliga rättigheter för alla som arbetar med försäljning eller marknadsföring, såväl anställda som egenföretagare.  Förbundet är specialiserade på villkor, avtal och frågor som gäller just dessa yrkesgrupper. Säljarnas arbetar aktivt för att hjälpa och utveckla medlemmarna i deras yrkesroller. Förbundets mål är att flytta fram säljarnas och marknadsförarnas positioner i samhället.


Om Säljarnas

Att vara säljare är världens bästa jobb. I alla fall om du frågar oss. Friheten, utmaningen och den individuella prestationen är några av de ingredienser som gör vårt yrke så speciellt. Det är också därför Säljarnas valt att gå sin egen väg. Vi är något så ovanligt som ett fackförbund som lägger huvudfokus på individen. Vi är alltså mindre intresserade av att som grupp söka konfrontation med en motpart, utan satsar mer på att aktivt hjälpa och utveckla dig i ditt jobb som säljare. Vi kan din vardag Vi vänder oss uteslutande till dig som arbetar med försäljning och marknadsföring. Vi vet hur din vardag ser ut och är specialister på de villkor och avtal som gäller för just dig. Därför kan vi snabbt sätta oss in i din arbetssituation när du vill ha råd eller hjälp och ge dig det stöd och den trygghet du behöver – oavsett om du är anställd eller egenföretagare.