2018-10-11 05:00Pressmeddelande

Nu kan du låna en proffssäljare till din Blocket-annons

Säljarnas Förbundsordförande Jan Zetterström och några av sakerna som säljs på Blocket.Säljarnas Förbundsordförande Jan Zetterström och några av sakerna som säljs på Blocket.

Att skriva Blocket-annonser har blivit något av en folksport i Sverige. Varje år säljs prylar för över 600 miljarder kronor på sajten. Nu hoppar fackförbundet Säljarnas Riksförbund på trenden och erbjuder sin expertis till alla Blocket-säljare. Via säljhjälpen.se kan du gratis anlita en proffssäljare som får din annons att prestera optimalt.

Kampanjen är en del av fackförbundets arbete med att öka kännedomen om organisationen. På Säljhjälpen.se kan du ladda upp en bild på vad du vill ha sålt. Sedan kommer några av Sveriges bästa säljare att skriva texten till din Blocket-annons.

- Det sägs att alla är säljare idag, men det betyder inte att alla är bra på det. Därför tyckte vi det var en kul idé att hjälpa till med det vi kan bäst - att sälja, säger Jan Zetterström, ordförande för Säljarnas Riksförbund.

Enligt Jan Zetterström uppkom idén när man såg på alla de resurser som finns inom förbundet.

- Vi har landets bästa säljare som medlemmar. Det här är ett sätt för oss att dela med oss av all den kunskapen till resten av Sverige, säger Jan Zetterström.

Gamla chokladaskar och lyxfiskespön
Kampanjen lanserades den 10:e oktober, men man har redan nu tagit in annonser från vänner och bekanta. Bland de annonser som skickats in syns en Paradis-ask från 2013 innehållande den eftersökta trillingnöten och ett fiskespö som säljs pga ouppfostrade barn. Enligt Jan Zetterström så är de personliga historierna det mest intressanta.

- Varje pryl har en historia. Något som gör den mer värd än vad den verkar vara vid första anblicken. Men det krävs en duktig säljare för att hitta den där historien. Det är vad vi vill bjuda Sveriges Blocket-säljare på, för jag vågar säga att vi har Sveriges bästa säljare som medlemmar, säger Jan Zetterström.

Tre tips från Säljarnas: Så får du ut mer pengar på din Blocket-försäljning
● Att något är begagnat behöver inte betyda att det är mindre värt. Berätta historien om din pryl. Det kan leda till att du får mer betalt än du hade kunnat förvänta dig.

● Välj en anmärkningsvärd förstabild. Du konkurrerar troligtvis med flera andra liknande produkter. Se till att du står ut från mängden.

● Sätt rätt pris. En bra affär har två vinnare. Den bästa affären sker när du får ett välkommet tillskott i plånboken och köparen känner att han eller hon gjort ett klipp.

Till Säljhjälpen.se

Länkar till publicerade annonser
Ratitet: Paradis-ask med trillingnöt
Nybörjarspö till väluppfostrade ungar


Om Säljarnas

Säljarnas Riksförbund är en opolitisk intresseorganisation som styrs av medlemmarna och verkar för att hjälpa, stötta och föra samman alla som arbetar med försäljning, oavsett titel. Säljarnas Riksförbund är specialiserade på säljares förutsättningar och utmaningar genom hela karriären, grundades 1884 och är idag Sveriges äldsta fackförbund. Med ledorden affärsmässighet, tillhörighet och trygghet drivs verksamheten över hela Sverige.

Relaterade presskit