2016-06-07 11:40Pressmeddelande

Säljarnas Riksförbund delar ut Rolf Laurelli-stipendiet och Säljarnas stipendium

null

Den 3 juni delade Säljarnas Riksförbund ut Rolf Laurelli-stipendiet på Sälj&Marknadshögskolans yrkeshögskoleutbildning ”Internationell säljare/marknadsförare” i Stockholm och Säljarnas stipendium på TUC:s yrkeshögskoleutbildning ”Företagssäljare” i Tranås.

”Hon har verkligen har fört något extra in i klassen”
Den 3 juli delade Säljarnas Riksförbund ut två stipendier. Ett i Tranås och ett i Stockholm. I Stockholm delades Rolf Laurelli-stipendiet ut till årets studerande på Sälj&Marknadshögskolans utbildning ”Internationell säljare/marknadsförare”. På plats för att dela ut stipendiet var förbundsordföranden för Säljarnas Riksförbund, Jan Zetterström, och hedersmedlemmen Rolf Laurelli.

- Att vi får möta framtidens stolta säljare tycker jag är mycket viktigt, berättar Jan Zetterström. Vi ser behovet av utbildning öka, liksom kraven på våra medlemmar. Det är härligt att se hur yrkeshögskolorna möter näringslivets behov och ökar statusen för säljyrket.

Vinnaren av Rolf Laurelli-stipendiet utsågs utav klassen och gick till den elev som enligt motiveringen är kamratlig, hjälpsam, engagerad och som uppvisat ett gott ambassadörskap för Sälj&Marknadshögskolan. Vinnaren blev Nathalie Edström.

- Nathalie Edström har verkligen har fört något extra in i klassen, hon har med sin otroliga positiva energi och roliga personlighet fått varenda en i klassen att må bra för den man är. Hon har slitit hårt hela utbildningen igenom och är verkligen värd det lilla extra, lyder en av motiveringarna.

”Han har alltid varit den som har spridit glädje”
I Tranås delades Säljarnas stipendium ut på TUC:s utbildning ”Företagssäljare”. Säljarnas ordförande i avdelning Småland, Rickard Gullberg, var på plats för att dela ut stipendiet.

- Det var mycket roligt att få vara här och dela ut Säljarnas stipendium, berättar Rickard Gullberg. Man brukar säga att lyckas man som säljare i Tranås, som är världens svåraste stad att sälja i, så lyckas man överallt.

Kriterierna för att vinna Säljarnas stipendium var att vinnaren uppvisat gott kamratskap och bidragit mest och bäst till klassens positiva utveckling. Vinnaren utsågs via en omröstning i klassen, och blev Markus Wållgren.

- Jag lägger min röst på Markus Wållgren med motiveringen att han alltid har varit den som har spridit glädje, skojat och ställt upp för klassen med kunskap, lyder en av motiveringarna.

Fakta om yrkesförbundet Säljarnas  

Säljarnas är ett politiskt oberoende yrkesförbund med fackliga rättigheter för alla som arbetar med försäljning eller marknadsföring, såväl anställda som egenföretagare.  Förbundet är specialiserade på villkor, avtal och frågor som gäller just dessa yrkesgrupper. Säljarnas arbetar aktivt för att hjälpa och utveckla medlemmarna i deras yrkesroller. Förbundets mål är att flytta fram säljarnas och marknadsförarnas positioner i samhället.


Om Säljarnas

Att vara säljare är världens bästa jobb. I alla fall om du frågar oss. Friheten, utmaningen och den individuella prestationen är några av de ingredienser som gör vårt yrke så speciellt. Det är också därför Säljarnas valt att gå sin egen väg. Vi är något så ovanligt som ett fackförbund som lägger huvudfokus på individen. Vi är alltså mindre intresserade av att som grupp söka konfrontation med en motpart, utan satsar mer på att aktivt hjälpa och utveckla dig i ditt jobb som säljare. Vi kan din vardag Vi vänder oss uteslutande till dig som arbetar med försäljning och marknadsföring. Vi vet hur din vardag ser ut och är specialister på de villkor och avtal som gäller för just dig. Därför kan vi snabbt sätta oss in i din arbetssituation när du vill ha råd eller hjälp och ge dig det stöd och den trygghet du behöver – oavsett om du är anställd eller egenföretagare.