2022-12-05 07:00Pressmeddelande

Säljarnas tecknar kollektivavtal med Cool Company, tjänsten som gör det möjligt att fakturera utan företag.

Från och med 1 januari 2023 erbjuder Cool Company alla sina frilansare och konsulter kollektivavtal med fackförbundet Säljarnas. Cool Company berättar att de alltid sätter frilansaren i första hand, och strävar efter att tillsammans med fler aktörer bygga och trygga frilansvärlden.

Genom Cool Company frilansar människor inom yrken som IT-konsult och grafisk designer till yogainstruktör och hantverkare. Trots den breda variationen av yrken har alla gemensamt att individen själv säljer in sig och sin kompetens till sin kund, en viktig faktor som gör att just Säljarnas Fackförbund passar Cool Company och deras användare bra. Gemensamt strävar frilansbolaget och fackförbundet om att den frilansande individen ska verka på en så trygg och lönsam arbetsmarknad som möjligt.

- I samband med att vi går med i Egenanställningsföretagens Branschorganisation faller det naturligt att vi även inför kollektivavtal. Dock har vi alltid prioriterat trygghet, försäkring, sunda grundlöner och möjligheten att avsätta pengar till sin framtida tjänstepension. Det förändras inte med kollektivavtalet, utan snarare tydliggörs på vissa punkter, berättar Michael Sundquist, CEO på Cool Company.

Kollektivavtalet innebär att de egenanställda frilansarna är garanterade minimilön, är försäkrade på arbetsplatsen, har tillgång till privaträttslig och arbetsrättslig juridisk rådgivning. Samt möjlighet att delta i kompetensutvecklande utbildningar. Det sätts även av pengar till pension.

 - Vi på Säljarnas är specialister på de villkor och avtal som gäller egenanställda frilansare. Vi kan snabbt sätta oss in i deras arbetssituation och ge dem det stöd och trygghet de behöver. Vi vill hjälpa egenanställda att få så mycket betalt för sitt arbete som möjligt genom att bland annat erbjuda kurser och föreläsningar inom försäljning. Vår förhoppning är även att våra nätverk kan ge möjlighet till nya uppdrag, säger Sofia Rudhede, Förbundsjurist på Säljarnas.


Om Säljarnas

Att vara säljare är världens bästa jobb. I alla fall om du frågar oss. Friheten, utmaningen och den individuella prestationen är några av de ingredienser som gör vårt yrke så speciellt. Det är också därför Säljarnas valt att gå sin egen väg. Vi är något så ovanligt som ett fackförbund som lägger huvudfokus på individen. Vi är alltså mindre intresserade av att som grupp söka konfrontation med en motpart, utan satsar mer på att aktivt hjälpa och utveckla dig i ditt jobb som säljare. Vi kan din vardag Vi vänder oss uteslutande till dig som arbetar med försäljning och marknadsföring. Vi vet hur din vardag ser ut och är specialister på de villkor och avtal som gäller för just dig. Därför kan vi snabbt sätta oss in i din arbetssituation när du vill ha råd eller hjälp och ge dig det stöd och den trygghet du behöver – oavsett om du är anställd eller egenföretagare.


Kontaktpersoner

Elin Norén
Marknadsansvarig
Elin Norén
Sofia Rudhede
Förbundsjurist
Sofia Rudhede