2018-04-03 08:30Pressmeddelande

Tidningen Sälj granskar: Elever fick jobba gratis

null

Arndts Sales Academy säger sig vara ”Sveriges bästa utbildning inom försäljning och personlig utveckling”, där 50 procent av utbildningen är praktisk och den andra halvan är mer teoretisk. Men tidningen Sälj har pratat med 15 elever som säger att de efter ett tag in i utbildningen så gott som bara fick jobba gratis som telemarketing-säljare, under hård press.

-Egentligen handlade det bara om att vi skulle tjäna pengar åt dem. Jag var fine med att få utbildning på halvtid och öva på det jag lärt mig genom att ringa. Men när det sedan bara handlade om att ringa kände jag att jag lika gärna kunde sitta på ett callcenter hemma i Umeå och i alla fall få lön för insatsen, säger tidigare eleven Olof Lundgren.

Nu väljer fackförbundet Säljarnas att vidta rättsliga åtgärder mot företaget bakom skolan.

-Jag blir förbannad och upprörd när jag hör det här. Det är ett försök att kringgå all arbetsrätt. Eleverna har varken fått adekvat utbildning eller lön. Det är ett utnyttjande av unga människor som någon annan har tjänat pengar på, säger Wilhelm Kaldo, jurist på Säljarnas.

Bifogat finns hela Säljs granskning av Arndts Sales Academy.

För frågor kontakta chefredaktör Linda Newnham, 073-9765701. 

Fakta om Säljarnas Riksförbund

Säljarnas Riksförbund är en opolitisk intresseorganisation som styrs av medlemmarna och verkar för att hjälpa, stötta och föra samman alla som arbetar med försäljning, oavsett titel. Säljarnas Riksförbund är specialiserade på säljares förutsättningar och utmaningar genom hela karriären, grundades 1884 och är i dag Sveriges äldsta fackförbund. Med ledorden affärsmässighet, tillhörighet och trygghet drivs verksamheten över hela Sverige. 


Om Säljarnas

Att vara säljare är världens bästa jobb. I alla fall om du frågar oss. Friheten, utmaningen och den individuella prestationen är några av de ingredienser som gör vårt yrke så speciellt. Det är också därför Säljarnas valt att gå sin egen väg. Vi är något så ovanligt som ett fackförbund som lägger huvudfokus på individen. Vi är alltså mindre intresserade av att som grupp söka konfrontation med en motpart, utan satsar mer på att aktivt hjälpa och utveckla dig i ditt jobb som säljare. Vi kan din vardag Vi vänder oss uteslutande till dig som arbetar med försäljning och marknadsföring. Vi vet hur din vardag ser ut och är specialister på de villkor och avtal som gäller för just dig. Därför kan vi snabbt sätta oss in i din arbetssituation när du vill ha råd eller hjälp och ge dig det stöd och den trygghet du behöver – oavsett om du är anställd eller egenföretagare.